TILBAKE INTRO HISTORIE ERFARING STUDIER SPRÅK REFERANSE KONTAKT

MVW-Solutions

MVW-SolutionsIT-konsulent i Windows-, Server-, og Sky miljøer

$env:La meg først introdusere meg selv_


Hei. Mitt navn er Micha van Wissen, jeg er unknown år og født i Nederland. I juli 2017 flyttet jeg til Norge, og siden da har jeg bodd i Oslo-området. Grunnen til at jeg flyttet var et ønske om å bygge opp fremtiden min i Norge. Omtrent et år senere, i juni 2018, startet jeg MVW-Solutions.

Med MVW-Solutions tilbyr jeg kunnskapen og erfaringen min til bedrifter. Fokuset ligger hovedsakelig på Windows serveradministrasjon og sky-løsninger. Dette betyr blant annet å bygge opp, administrere og overvåke servermiljø. I tillegg har jeg gode kunnskaper og erfaring med System Center, VmWare vSphere og Citrix produkter.

$env:Historie bak MVW-Solutions og Norge_


08-2007: Begynnelse

Hver historie har en begynnelse, og historien min startet i august 2007. Etter at jeg fullførte studiet begynte jeg å jobbe fulltids, hovedsakelig i utplasseringsbedrifter. På grunn av dette jobbet jeg for mange forskjellige arbeidsgivere, og jeg fikk mye kunnskap og erfaring. I de tidlige årene jobbet jeg primært som servicemedarbeider, senere ble jeg forfremmet til serveradministrator.

10-2014: Språkkurs og hvorfor jeg valgte Norge

Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for forskjellige språk. Du har uten tvil hørt noen snakke et fremmedspråk. Når man hører andre snakke et språk man ikke selv kan, så hørers det rart ut. Det er lett å glemme at det for dem er helt naturlig. Slike tanker gjorde meg interesse i språk. Jeg har alltid hatt lyst til å lære et fremmedspråk, som er mer fremmed enn for eksempel engelsk. Siden jeg vokste opp med engelsk er dette ikke så fremmed etter min mening. Dette er en av de største grunnene til at jeg ville lære meg et ekstra språk. Jeg ville oppleve å mestre et fremmedspråk! Det eneste spørsmålet var: hvilket språk? Valget sto mellom fransk og norsk. Til slutt var det musikkvalget mitt som bestemte, og det ble norsk! Ikke lenge etter, i oktober 2014, startet jeg på det første norskkurset.

Hva jeg mener med musikkvalg? I 2011 registrerte jeg meg hos Last.fm. Det er et nettsted hvor man kan registrere hvilken musikk man har lyttet til. Basert på musikken man register får man forslag til hvilke artister man sannsynligvis også liker. Jeg lytter fortsatt mye til den norske artisten Marit Larsen. På den måten begynte jeg å lytte til flere andre norske artister, blant annet Susanne Sundfør, Maria Mena, Sandra Lyng, Bendik og Siri Nilsen. Selvfølgelig synger de fleste på engelsk, men det er også noen artister som synger på norsk. Jeg lurte alltid på hva disse norske tekstene dreide seg om. Spesielt når artisten sang på dialekt, hjalp ikke oversettelsesprogrammer i det hele tatt. Dessuten, hvor kult hadde det ikke vært å kunne forstå musikk uten oversettelsesprogrammer? Det var altså musikken til Marit Larsen som vekket interessen min for å utforske Norge. Er du nysgjerrig på hvilken annen musikk jeg lytter til? Nedenfor finner du lenker til Last.fm-siden og YouTube-kanalen min.

Lenk til min Last.fm-side: last.fm/user/mwvanwissen
Lenk til min YouTube-kanal: Mike Berry

04-2016: Studieprosjekt

Det norskkurset som jeg gikk på i 2014, ble ferdig i forrige måned. Planen er nå å starte et studieprosjekt på eget initiativ og egne kostnader. Dette er en ettårig høyskole-utdanning som heter funksjonell styring. I funksjonell styring er du bindeleddet mellom brukersiden (mottaker av informasjon) og den tekniske siden (leverandør av IT). I utdanningen lærer du alle fasetter i forbindelse med funksjonell styring. Hele studiet er basert på BiSL metodikk (Business Information Service Library)

08-2016: Mer fokus på studieprosjektet

Dessverre har jeg fått høre at arbeidskontrakten ikke ble fornyet. Dette er selvsagt veldig kjipt. Hvis du ser det på den lyse siden, så åpner dette muligheter for å fokusere 100% på studieprosjektet mitt. Takket være Fondo har jeg i tillegg fått en mulighet for å ha læretid hos Rivas Zorggroep. Her kan jeg avrunde de to siste oppgavene av studiet.

I august 2017 avrundet jeg studiet med en diplom.

05-2017: Selger huset mitt

Av personlige og finansielle grunner har jeg besluttet å selge huset mitt. Salget av huset har ordnet seg veldig raskt, men nå må jeg kjøpe eller leie et nytt sted... Dette er vanskeligere enn jeg trodde på forhånd. Derfor er spørsmålet nå: hva skal jeg gjøre nå?

Som du allerede vet har jeg lenge drømt om å snakke et fremmede språk flytende. I tillegg er det også et år siden jeg avsluttet norskkurset, og jeg vil egentlig fortsette det. Det beste stedet for å lære seg norsk, er selvsagt i Norge selv! Dermed kom jeg i det samme situasjon som jeg var for 10 år siden. Da avsluttet jeg et studie, og i motsetning til flere andre studenter, tok jeg aldri en lang ferie. Jeg tenkte at dette var den beste tiden for å pakke kofferten min og flytte til Norge.

07-2017: Norge! og jeg begynner å blogge

Nøyaktig 1. juli 2017 kjørte jeg bort fra Nederland mot et helt nytt eventyr. Jeg hadde denne dagen et stopp i Fredrikshaven (Danmark). Den 2. juli kjørte videre til Norge. I de siste månedene kunne jeg selge store deler av møbler og andre ting og tang. Det resterende som jeg ikke klarte å selge, eller som jeg gjerne ville beholde, flyttet jeg til et lager. Ting og tang som jeg virkelig ikke kunne tapet, tok jeg med meg til Norge.

Hele eventyret har jeg skrevet på en personlig blogg. De første månedene skrev jeg bare på Nederlands, og siden oktober 2017 er alt oversatt til norsk. Grunnen er selvsagt at jeg vil bli flinkere på norsk. Planen min er at jeg i mai / juni 2018 begynner å skrive på nederlandsk igjen. Dette er lenken til min blogg;

Lenk til min norske blogg: MittNorskeEventyr.blogg.no -- norsk
Lenk til min norske blogg Facebook-side: fb.com/MittNorskeEventyr -- norsk

08-2017: Datahjelp

Fordi jeg allerede har litt kunnskap om norsk språk og datamaskiner, begynte jeg snart å jobbe som frivillig hos «Fubiak bibliotek og aktivitetshus». Her hjalp jeg folk som ikke er venner med datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. Noen få måneder senere ble det arrangert et datakurs for denne målgruppen. Jeg ble spurt om jeg ville bli med å hjelpe. Selvfølgelig kunne jeg ikke si nei til det.

I mai 2018 tok jeg over dette kurset fullstendig. Siden da har jeg vært ansvarlig for de frivillige, kursene og markedsføringen. Når sommerferien nærmer seg, fortsetter kurset som «IT-Kafe» Målet er at jeg i september 2018 starter et nytt kurs - super spennende! Dette er lenken til Facebook-gruppen;

Lenk til IT-Kafe Facebook-side: fb.com/groups/Datahjelp Fubiak -- norsk

12-2017: Forlengelse norske prosjektet

Wow, jeg har allerede bodd et halvt år i Norge! For å være ærlig var planen min å komme tilbake til Nederland rundt denne tiden. Faktisk føler jeg meg så glad her i Norge at jeg vil bli lenger. Spørsmålet er da; Hva skal jeg gjøre med tingene i lageret? Vil jeg beholde bilen min eller selge den? Det økonomiske aspektet kan jeg ikke glemme. Å finne en jobb er derfor ekstremt viktig. I dette halvåret har jeg selvfølgelig allerede søkt på en jobb. Dessverre synes dette å være en veldig stor utfordring. Det er hovedsakelig fordi jeg ikke snakker så godt norsk. Selv med alt jeg gjør for å få meg til et høyere nivå, er dette tilsynelatende ikke godt nok.

På grunn av de ovennevnte grunnene har jeg derfor tømt lageret mitt helt opp, og solgt bilen. Med de ekstra pengene kan jeg ta ekstra norskkurs med målet å gjøre norskprøven i mai. En norskprøve forresten er en test som bestemmer hvilket språknivå du har. Nivåene som kan oppnås er; A1, A2 (nybegynnernivå) B1, B2 (avansert) C1, C2 (morsmålet) For mer informasjon, vennligst se Wikipedia -- klikk her.

04-2018: Oslo Skriveklubb

Denne måneden begynte jeg et nytt prosjekt; Oslo Skriveklubb. Ideen oppsto for å bli kjent med nye mennesker og å forberede meg på norskprøven. Selvfølgelig er det mange språkkaféer som har det samme konseptet, men mitt fokus ligger på å skrive, ikke på å snakke. Etter å ha fullført norskprøven, er det meningen å fortsette skriveklubben. På denne måten håper jeg å hjelpe mange andre som også vil gjøre norskprøven.

Siden en god venn - Yulia - også ønsker å oppnå norskprøven og som liker å skrive, startet vi derfor vår egen historie: «Hilde på eventyr». Denne historien kan leses på bloggen vår (lenker finnes nedenfor) I mellomtiden hjelper Yulia også til med videreutviklingen av skriveklubben.

Lenk til Oslo Skriveklubb Facebook-side: fb.com/OsloSkriveklubb -- norsk
Lenk til Oslo Skriveklubb MeetUp-gruppe: meetup.com/Oslo-Skriveklubb -- norsk

Lenk til Hilde på eventyr (del1): På mitt norske blogg (under prosjektet «Oslo Skriveklubb») -- norsk
Lenk til Hilde på eventyr (del2): Kommer snart online -- norsk

06-2018: Bestått norskprøven!

På 28. mai har jeg gjort den muntlige norskprøven. Etter to forsinkelser kunne jeg gjøre den skriftlige delen den 11. juni. Jeg har nå fått resultatene, og jeg har bestått B1-nivået på alle deler!

07-2018: MVW-Solutions

Jeg jobbet allerede med konseptet til MVW-Solutions før jeg kom hit til Norge. Med tanke på antall arbeidsgivere jeg har hatt i de siste årene, ville det være logisk å ha startet konseptet mye tidligere. Det eneste som stoppet meg er lover og regler. For å komme opp med et eksempel; hvis man i Norge har en egen virksomhet og har kjøpt noe, så kan man ikke bruke avkjølingsperiode, akkurat som privatpersoner. Siden MVW-Solutions er i det norske firmaregistret, er det enda mer utfordrende at alt er skrevet på et «fremmede» språk. Så... hvordan skal jeg egentlig starte nå?

Den første grunnen er å øke sjansen for inntekt. Det er mot mine prinsipper å starte et prosjekt bare på grunn av pengene. Jeg tror også det må være mye lidenskap. For dette prosjektet er lidenskap absolutt til stede. At pengene fortsatt står på prioritet 1 er fordi budsjettet for å bo i Norge, løper ut. Nå som jeg har bestått norskprøven B1, så er sjansen for å finne en jobb mye større. Den første utfordringen jeg umiddelbart kommer over er sommerferien. I Norge tar sommerferien 2 måneder og starter allerede i juli! Sett på den lyse siden har jeg nå to måneder til å sette opp min egen virksomhet.

Den andre grunnen er at konseptet mitt ikke kan brukes bare i Norge. Skulle det være at jeg vil eller må tilbake til Nederland, så kan jeg i så fall fortsette konseptet. Jeg vil selvfølgelig fortsette å fokusere på suksesser i Norge, og at jeg vil kunne bosette meg i Norge om en stund - les langsiktig mål. Tanken er den å gjøre oppdrag i Nederland i visse perioder slik at jeg i tillegg også kan besøke familie og venner mer regelmessig. Jeg har også en smak for å bo i utlandet. Jeg er derfor sikkert åpen for oppdrag i for eksempel Sverige, Danmark og andre land i Europa (hvem vet hvor jeg bo om fem år... :-))

Den tredje grunnen er at Bærum og Asker kommune har startet et kurs som heter GründerSjansen. Med dette kurset leder de et halvt år 20 utenlandske personer med oppstart av et selskap. Som jeg sa før, kan språket og lover og regler være en ganske stor utfordring. Dette er et hovedfokus for dette kurset. Er du nysgjerrig på utviklingen? På min virksomhets Facebook-side «MVW-Solutions» deler jeg jevnlig en oppdatering om utviklingen av kurset og utviklingen av MVW-Solutions. Facebook-siden vil i utgangspunktet bli skrevet på norsk. Senere vil jeg sikkert legge inn oppdateringer på nederlandsk og engelsk. Selvfølgelig kan man også kontakte meg for spørsmål eller statusoppdatering, eller hvis man trenger hjelp med å opprette en virksomhet.

Lenk til GründerSjansen Facebook-side: fb.com/GründerSjansen -- norsk
Lenk til MVW-Solutions på min blogg: MittNorskeEventyr.blogg.no/MVW-Solutions -- norsk

$env:Arbeidserfaring_


Nedenfor er en kort oppsummering av arbeidserfaringen min. En mer omfattende liste finnes på LinkedIn-profilen min som er tilgjengelig på tre forskjellige språk! Hvis du ønsker kan jeg også sende en omfattende CV, men jeg ønsker å fortelle deg mer om meg i et intervju.

Prosjekter

2018-DD.: Snill mot kroppen!
2018-DD.: Oslo Skriveklubb
2017-DD.: Blog personnel

Frivillig

2017 & 2018: Oslo Maraton
2017 & 2018: Oslo Jazz Festival
2017-2018: Fubiak
2010: WOEJ

Læretid og Klienter

2016-2017:
 * Rivas Zorggroep
2007-2007: MC Producties
2006-2006: ‘s Heerenloo West NL

Arbeidsgivere og Klienter

Mai 2019: Tilgjengelig
2018-DD.:
  * Ruter
  * IBM Norge
2015-2016:
  * ROC Horizon College
  * PeopleWare
  * Centric
  * Rijkswaterstaat
  * Veltwerk
2014-2015: Conclusion FIT
2012-2014: Geodis Wilson
2012: FreshConnections
2011-2012:
  * Movir Verzekeringen
2010-2011: Digi Terra ICT Services
2010: Tarq IT
2009-2010: @Valley
2007-2009:
  * Univé
  * UPC Chello
  * Zadkine College
  * Zorgbalans
  * CSC / Carrier
  * CSC / Dupont

* Utplassert

$env:Arbeidserfaring_


Nedenfor er en kort oppsummering av arbeidserfaringen min. En mer omfattende liste finnes på LinkedIn-profilen min som er tilgjengelig på tre forskjellige språk! Hvis du ønsker kan jeg også sende en omfattende CV, men jeg ønsker å fortelle deg mer om meg i et intervju.

Prosjekter

05-2018 -- DD.:
  Nettside: mittnorskeeventyr.blogg.no -- Norsk
04-2018 -- DD.:
  Facebook-side: fb.com/OsloSkriveklubb -- norsk
  MeetUp-gruppe: meetup.com/Oslo-Skriveklubb -- norsk
  På denne nettside: Historie: 04-2018, Oslo Skriveklubb

  Hilde på eventyr (del1): På mitt personlige blogg (prosjekter -> Oslo Skriveklubb) -- norsk
  Hilde på eventyr (del2): Kommer snart online -- norsk
07-2017 -- DD.:
  Nettside: MittNorskeEventyr.blogg.no -- norsk
  Facebook-side: fb.com/MittNorskeEventyr -- norsk
  På denne nettside: Historie: 07-2017, Norge! og begynner å blogge

Frivillig

09-2017 og 09-2018: Oslo Maraton
08-2017 og 08-2018: Oslo Jazz Festival
08-2017 -- 07-2018.:
  Facebook-side: fb.com/groups/DatahjelpFubiak -- Norsk
  På denne nettside: Historie: 08-2017, Datahjelp
02-2010 -- 03-2010: WOEJ (Welzijn Oud En Jong)

Læretid

04-2016 -- 08-2017: Studieprosjekt: Funksjonell styring
09-2016 -- 07-2017:  ♦ Rivas Zorggroep
01-2007 -- 07-2007: MC Producties
01-2006 -- 06-2006: ‘s Heerenloo West Nederland

Arbeidsgivere og Klienter

06-2018 -- DD.:
  Nettside: MVW-Solutions -- norsk, engelsk, nederlandsk og fransk
  Blogg: MittNorskeEventyr.blogg.no/MVW-Solutions -- norsk, engelsk, nederlandsk og fransk
  På denne nettside: Historie: 07-2018, MVW-Solutions
05-2019 -- DD.:  ♦ Tilgjengelig
04-2019:  ♦ Ruter
09-2018 -- 03-2019.:  ♦ IBM Norge (Evry)
02-2015 -- 08-2016: InWork IT Professionals -- utplassert
08-2016:  ♦ ROC Horizon College
12-2015 -- 07-2016:  ♦ PeopleWare
11-2015:  ♦ Centric Financial Solutions & Services
06-2015 -- 10-2015:  ♦ Rijkswaterstaat
03-2015 -- 05-2015:  ♦ Veltwerk
08-2014 -- 01-2015: Conclusion FIT
05-2012 -- 07-2014: Geodis Wilson Netherlands
02-2012 -- 04-2012: FreshConnections
07-2011 -- 12-2011: Arrendum -- utplassert
08-2011 -- 01-2012:  ♦ Movir Verzekeringen
11-2010 -- 06-2011: Digi Terra ICT Services
04-2010 -- 10-2010: Tarq Information Technology
10-2009 -- 02-2010: @Valley
08-2007 -- 09-2009: QMagic IT Professionals -- utplassert
09-2009:  ♦ Univé
07-2009 -- 08-2009:  ♦ UPC Chello
12-2008 -- 06-2009:  ♦ Zadkine College
11-2008:  ♦ Zorgbalans
07-2008 -- 09-2008:  ♦ CSC / Carrier
08-2007 -- 07-2008:  ♦ CSC / Dupont

$env:Sertifiseringer og diplom_


Nedenfor er en kort oppsummering av sertifiseringene og diplom min. En mer omfattende liste finnes på LinkedIn-profilen min som er tilgjengelig på tre forskjellige språk! Hvis du ønsker kan jeg også sende en omfattende CV, men jeg ønsker å fortelle deg mer om meg i et intervju.

Språkkurs

2018 -- DD.: Franskkurs A1
2018: Norskprøven -- bestått B1-nivået

Diplom

2017: NCOI Opleidingen -- avrundet med diplom
2007: ROC Leiden -- avrundet med diplom
2005: Corbulo College -- avrundet med diplom

Sertifiseringer

2016: Microsoft Certified Solutions Expert on Cloud Platform and Infrastructure -- charter *
 
2015: ITIL Foundation v3
2015: Microsoft Certified Solutions Expert on Server Infrastructure
2015: Microsoft Specialist on Windows 7, Configuring
2015: Microsoft Specialist on Windows 7, Enterprise Desktop Administrator
2015: Microsoft Specialist on Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician
 
2014: Microsoft Specialist on Server Virtualization with Windows Server Hyper-V and System Center
 
2013: Microsoft Certified Solutions Associate on Windows Server 2012 -- charter *
 
2012: CCA: Citrix Certified Associate, XenApp 6.5 Administration
2012: Microsoft Certified Solutions Associate on Windows Server 2008
2012: Microsoft Certified Solutions Associate on Windows 7
2012: Microsoft Certified IT Professional on Enterprise Desktop Administrator on Windows 7
2012: Microsoft Certified IT Professional on Enterprise Administrator on Windows Server 2008
 
2011: Microsoft Certified IT Professional on Enterprise Desktop Support Technician on Windows 7 -- egen kostnader
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows Server 2008 Applications Infrastructure -- egen kostnader
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows Server 2008 Network Infrastructure -- egen kostnader
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows Server 2008 Active Directory -- egen kostnader
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows 7, Configuration -- egen kostnader
 
2010: Microsoft Certified System Engineer on Windows Server 2003
 
2009: Microsoft Certified System Administrator on Windows Server 2003
 
2008: Microsoft Certified Desktop Support Technician on Windows XP
2008: Microsoft Certified Professional

* Chartermedlemmer er pionérer som har oppnådd sertifisering innen seks måneder etter lanseringsdatoen for sertifiseringen. Chartermedlemmer er anerkjent fordi de har mottatt charter versjon av sertifikatet som viser at man er blant de første som har tatt i bruk den teknologiske løsningen.

$env:Språk_


Den oversikten nedenfor gjeller for begge skrive, lese, snakke og forstå av språket.

Nederlandsk -- morsmål

Norsk (bokmål) -- bestått norskprøven B1

Engelsk

Svensk (grunnleggende ord)

Fransk (grunnleggende ord)

$env:Referanse_


Referanser kan oppgis på forespørsel.

Get-Help_


LinkedIn: MvanWissen
E-post:
Telefon: +47 930 60 197

MVW-Solutions er registrert i Norge.


Copyright MVW-Solutions. All rights reserved.